Ispovest devojčice iz Pančeva koja SE PORODILA! “Za tri meseca se VRAĆAM U ŠKOLU, a do tada…”

Uncategorized

Porodica mlade majke kupuje sve potrebne stvari za bebu.

– Kupujemo odelca za bebe, gledamo neke koje će njoj biti dobre jer je baš mala, ali dobro napreduje, polako je i žutica prolazi – ovako priča mlada majka (16) iz okoline Pančeva koja se pre nekoliko dana porodila u kolima Hitne pomoći, a da prethodno, kako tvrdi, nije ni znala da je trudna.

Mlada majka rešila je da ne zapostavi svoje srednjoškolsko školovanje, a u susret joj je izašla i razredna, kao i kompletan kolektiv škole koju pohađa kako bi mogla da završi drugu godinu sa svojom generacijom.

– Za prva tri meseca dobila sam opravdanje od lekara da mogu da izostajem iz škole, dok će mi za to vreme drugari iz odeljenja govoriti šta su radili na časovima, a ja ću pratiti od kuće. Nakon toga krenuću da praktično polažem te predmete iz kojih nemam ocene, a u školu ću tada krenuti redovno. Čak i tada moći ću da izostajem ako je to potrebno zbog bebe – priča mlada majka.

Pripreme su uveliko počele, srećna porodica mlade majke kupuje sve potrebne stvari za bebu, a pretpostavlja se da će prošle nedelje rođena devojčica izaći iz bolnice krajem sledeće.

Beba
BebaFoto: Profimedia

– Čujemo se redovno sa lekarima, oni su mi rekli da nema potrebe da dolazimo jer svakako je ne možemo videti dok je u inkubatoru. Počela je da napreduje, kada se rodila imala je 2.100 grama, sada za nekoliko dana ima 2.190 što je odlično. Dugačka je 43 centimetara, rekli su mi da je baš mala, ali je donekle i logično s obzirom na to da je prevremeno rođena. Čim dostigne kilažu od 2.500 možemo da dođemo po nju – dodaje mlada majka.

Podsetimo, Srbiju je obišla vest da se u petak u kolima Hitne pomoći porodila šesnaestogodišnja devojka iz iz okoline Pančeva.

Ona je tog dana sa svojom sestrom došla u dom zdravlja i požalila se na bolove u stomaku i obilna krvarenja. U tom momentu niko, kao ni ona sama, nije znao da je ona trudna i da je zapravo krenuo porođaj! Iz doma zdravlja poslata je u bolnicu vozilom hitne pomoći radi “saniranja problema”. Jedino što je tada tada negirala sada mlada majka jeste da je bila žrtva bilo kakvog povređivanja.

Kako je tetka ispričala nedavno, nejna druga sestričian, rođena sestra mlade majke, sve vreme je bila sa njom, a u vozilu hitne pomoći kojim su bile transportovane do pančevačke bolnice, nije bilo nikog od medicinskog osoblja, samo one i vozač.

– Njena starija sestra samo je u jednom trenutku rekla vozaču da požuri. Vozač se okrenuo, video šta se dešava, da je tu i beba, i od šoka naglo je skrenuo. Majka je u tom momentu krenula da pada sa stola u sanitetu zajedno sa bebom – priča tetka mlade majke detalje drame koja se odigrala prošlog petka.

beba
Foto: Profimedia/ilustracija

Direktorka doma zdravlja gde je devojčica prvo došlo na pregled, rekla je da je kompletna procedura ispoštovana, jer “majka nije znala da je trudna i sve vreme je negirala trudnoću kao mogući uzrok obilnog krvarenja zbog kog je zapravo i došla u dom zdravlja”.

Tetka mlade majke je potvrdila ranije i da nije tačno da bebu i majku niko nije posećivao u bolnici, već su od samog porođaja uz mladu majku bili njen otac, baba, ujna, sestra od tetke i kompletna porodica.

– Nije istina da je niko nije posećivao. U subotu znam da je imala najbrojniju postetu od svih porodilja. Naša porodica je veoma srećna, dobili smo nov život – rekla je tetka mlade majke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)