Djevojčica je neprestano plakala: Kada su joj roditelji skinuli čarape, otkrili su nešto uznemirujuće

Uncategorized

Ta je pojava iznimno česta i opasna za malu djecu.

Kada je malena curica, Molly, neprestano plakala, njezin je otac, Scott Walker, pokušavao shvatiti što nije u redu, ali nikako nije mogao doći do rješenja.

Nakon što je maknuo njezinu čarapicu kako bi se malo ohladila, bio je šokiran pogledom na njezin prst koji je bio crven i natečen. Sada na Facebooku upozorava druge roditelje na tu vrlo čestu opasnost koji mnogi ne prepoznaju, prenosi Buzzfeed.

Walker obitelj je bila vani na ručku kada je malena Molly počela biti nervozna. Roditelji znaju da bebe plaču iz raznih razloga tako da su pokušali smiriti Molly uobičajenim tehnikama koje su inače pomagale.

Ništa nije pomoglo.

„Molly je imala grčeve te je povraćala kroz proteklih par mjeseci tako da njezina nervoza nije bila nešto novo, ali se ovaj put činilo da nešto nije u redu“, rekao je Scott.

Što je više Molly plakala to su se više Scott i njegova supruga, Jess, pribojavali da je riječ o nekom ozbiljnom problemu.

Budući da je jako puno plakala, malenoj se djevojčici počela dizati temperatura tijela. Kada su mama i tata počeli uklanjati odjeću s nje, otkrili su nešto uznemirujuće.

Jess je skinula Mollynu čarapicu te je primijetila da njezin prstić izgleda čudno. Kada ga je pobliže pogledala, otkrila je da se oko njega ovila vlas kose koja je zaustavila cirkulaciju u prstu. Isto se može dogoditi i sa koncima u čarapici. Ta je pojava iznimno česta i opasna za malu djecu.

Foto: Godupdates.com
Koristeći povećalo i pincetu, Jess uspjela vrlo brzo ukloniti vlas s Mollynog prsta. Vlas kose je čak porezala kožu, ali je djevojčica bila dobro te se sve uskoro vratilo u normalu. No Scott je dodao da su mu liječnici rekli da je sve moglo proći puno gore u slučaju da vlas nije bila uklonjena ili da ju nisu mogli dohvatiti.

Ako se ne primijete, ovakve pojave mogu uzrokovati ozbiljne infekcije, mogu rezultirati operacijom, a ponekad i gubitkom prsta. Isto se može dogoditi s prstima na rukama ako se nose rukavice ili čak i na nogama od tijesnih hlača.

Zbog toga je Scott, zajedno s drugim roditeljima kojima se to dogodilo, odlučio na društvenim mrežama proširiti upozorenje o toj opasnoj pojavi.

Mnogi ljudi, čak i oni koji imaju više djece, su potpuno nesvjesni da se nešto takvo može dogoditi. No, zahvaljujući roditeljima kao što je Scott, koji su voljni podijeliti svoje priče, svijest o tom stanju polako raste. Molimo se da će druga djeca tako biti pošteđena muke i patnje.

Podijelite ovu priču s bilo kime kome možda može pomoći. I svakako provjeravajte prstiće svoje djece ako plaču više nego inače i ako ih je odjednom jako teško smiriti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)