Stariji Sarajlija razočarano: ‘Borili smo se, krepane magarce jeli… Da je meni vlast u ruke, znao bih ja kako će biti bolje’

Uncategorized

Ranije smo više voljeli državu, zato je sad tako kako jeste – kaže 94-godišnji Ibrahim Jeleč, prisjećajući se nekog drugog vremena koje, kaže, ne može uporediti s današnjim

 

 

 

Podizanjem zastave i intoniranjem himne na brdu Hum kod Sarajeva počelo je obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Svečanosti su prisustvovali članovi Predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović.

Dan državnosti obilježava se u Federaciji, dok to već godinama nije slučaj u institucijama u Brčko distriktu BiH i Republici Srpskoj. Vlast ovog entiteta smatra da današnjeg datuma nema u Zakonu o praznicima, te ga, stoga, i ne obilježavaju i ne smatraju državnim praznikom.

Ipak, mnogo je više onih koji 25. novembar obilježavaju i slave širom zemlje.

– Ranije smo više voljeli državu, zato je sad tako kako jeste – kaže 94-godišnji Ibrahim Jeleč u prilogu FTV, prisjećajući se nekog drugog vremena koje, kaže, ne može uporediti s današnjim.

– Razočaran sam strašno. Borili smo se za ovu zemlju, krepane magarce jeli… A, vidite danas… Da je meni vlast u ruke, znao bih ja kako će biti bolje… Ove dušmane okolo sve bih ja to riješio – poručuje naš sugrađanin.

Rješenja su u političkoj volji, saglasni su predstavnici delegacija koje su odale počast na spomen-obilježjima podignutim u čast onih koji su decenijama branili državu i njene postulate državnosti, nezavisnosti i suvereniteta.

Prilog FTV pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)