KOMŠIJE PREKINULE AGONIJU: Muž dobivao batine od supruge, nije mu dala da jede, posipala ga vrućom..

Uncategorized

Muškarac je bio žrtva nasilja u porodici, a doktori su procijenili da bi vjerovatno umro u roku od 10 dana da nije stigla pomoć…

22-godišnji Aleks Skil (Alex Skeel) dobivao je teške batine od svoje nevjenčane supruge Džordan Vort (Jordan Worth), također 22-godišnjakinje – ona ga je držala iznoliranim od prijatelja i familije, a među torturama kojima je mladić bio izložen je i polijevanje kipućom vodom!?

Nadalje, supruga mu nije davala da jede. Također ga je prisiljavala da oblači ono šta ona kaže.

Ona je pred sudom priznala nanošenje teških tjelesnih povreda i uspostavljanje prisilne kontrole nad svojim bivšim partnerom, pa ju je Kraljevski sud u Lutonu (Velika Britanija) osudio na 7,5 godina zatvora. Presuda je donesena nešto ranije ove godine.

 

Doktor: “Ako vas bole koljena i leđa, odmah pijte jeftino…”
Njih dvoje su se upoznali kao tinejdžeri na koledžu, a njegovo zlostavljanje je počelo brzo nakon što su se upustili u vezu.

Prekinuto je tek u šestom mjesecu prošle godine, iako je Aleks zbog batina i tortura nekoliko puta morao tražiti medicinsku pomoć.

Sve se završilo nakon što su komšije čule šta se događa i pozvale policiju.

Kada je stigla Hitna pomoć utvrdili su da mladić ima povrede na rukama, kao i opekotine trećeg stepena na ekstremitetima, koje su bile prekrivene prozirnom folijom u nekoj vrsti pokušaja samoliječenja.

On je javno progovorio o svemu što se dešavalo, želeći podstaći druge žrtve nasilja da otvoreno prijave ono šta se dešava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)