SRBIN ŠOKIRAO SVIJET IZJAVOM O ENGLEZIMA!

Uncategorized
Gledam sav taj kraljevski glamur i kič pa si mislim kako su daleko dogurali.
Stvaranje engleskoga naroda započelo je u V. st., kada su germanska plemena Angla, Sasa i Juta zaposjela Britansko otočje.
Dok su drevni rođaci pokojne kraljice Elizabete II, došljaci na Britansko otočje, u lijevoj ruci držali batak a desnom brisali masnu bradu i brčine, „potpisivali“ se palcem, postojale su civilizacije tisućama godina stare.
Civilizacije koje su izmislile akvadukte, urbanizam, kanalizaciju, mostove i metalurgiju, gradili brane i navodnjavali polja. Razvile su birokraciju, pismo, matematiku, elementarnu astronomiju, obrtnička umijeća. Gradili su popločane ceste i grandiozne pločnike sa sofisticiranim slivnicima vode sa strana. U Babilonu je poznata Ulica procesije građena od opeke prekrivene asfaltom, a na to su položene kamene ploče. Gradili su monumentalne građevine, piramide i terasaste vrtove. Nabukodonosorov toranj, izgrađen oko 600. pr. Kr., bio viši od 90 metara. U Egiptu su građene piramide, u Mezopotamiji, primjerice, veliki hramovi i piramide od opeka, poznate kao zigurati.
Naravno, sve to nije se događalo istovremeno i na istom mjestu, ali u svakom slučaju stoljećima prije pojave Engleza. Na području Indije, Pakistana, Irana, Afganistana, Egipta, Mezopotamije. Afrike, Azije, Europe, Sjeverne i Južne Amerike.
A onda su se pojavili drevni rođaci pokojne kraljice Elizabete II koji su se, međusobno mlatili toljagama, mokrili ispred svojih koliba, u lijevoj ruci držali batak a desnom brisali masnu bradu i brčine i „potpisivali“ se palcem. Mic, po mic postali su vladari svog naroda, a onda su zavladali i svijetom. Pljačkom i genocidom. I sad ponosno dele lekcije o civilizaciji, kulturi i tradiciji. Pri tome se ne libe kititi tuđim perjem. Dovoljno je pogledati kraljevsku Krunu i eksponate u monumentalnim engleskim muzejima gdje su razbojnici ponosno izložili svoj pljačkaški plijen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.