PRONAŠAO I VRATIO NOVAC: Poštenog Bajru iz Ljubljane pamtiće porodica iz Ključa koja živi u Švedskoj, našao ih preko društvenih mreža

Uncategorized

Prava drama i velika potraga odvijala se nakon što je Bajro.Mušinović rodom iz Bosanske Krupe pronašao tri švedska pasoša i dva novčanika sa većom svotom novaca. Pola sata nakon ponoći Portalu Gpmaljevac.com dolazi poruka od Mušinovića koji je želio tim putem pronaći vlasnike tri švedska pasoša i dva novčanika. Bajro je vjerovao da tako može brzo riješili nastalu situaciju.

Pošteni Krupljanin Bajro nije pogriješio!

Zaposlen kao šef smjene u Mcdonaldsu na Rudniku u Ljubljani prilikom obilaska prostora gdje gosti večeraju on je pronašao kod jednog stola tri švedska pasoša i dva novčanika puna para. Isti trenutak šalje poruku portalu da mupomogne pronaći tročlanu porodicu koja je itgubila novac i dokumente.

Nakon objave koja je bila dosta kasno, jer je ponoć uveliko prošla mnogi čitatelji su se aktivirali u pronalasku porodice. Trebalo je samo dvadesetak minuta da potraga da rezultata.

 

Porodica koja je izgubila pasoše i novčanike je večerala u spomenutom restoranu brze hrane u Ljubljani. Zatim su nastavili putovanje prema dalekoj Švedskoj. Nakon što su prošli tunel Karavanke i stigli do Villacha za njih je stigla šokantna vijest. Novac i pasoši su ostali u Ljubljani.

Kako na granici nema pasoške kontrole oni nisu ni primjetili da nemaju pasoše.

Morali su nazad, gdje im je pošteni Bajro vratio sve što je njihovo.

Porodica je bila na godišnjem odmoru u Bosni i Hercegovini, u Ključu i vračajući se u daleku Švedsku navratili su u Ljubljanu večerati. Tu večeru će sigurno pamtiti cijeli život kao i poštenog Bajru koji im je sačuvao dokumente i novac. Bajru su počastili, a sigurno će kontakt između njih ostati da živi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.