NA BALKANU NIŠTA NOVO: Popovi, topovi i lopovi hoće još jedan krug

Uncategorized

Na radiju je bila Balaševićeva „plava balada“ a u glavi je ostalo da se vrti „I tad su došli popovi, pa topovi, pa lopovi i čitav svet se izobličio…“ Misli odmah odlutaše do Bijeljine gdje je patrijarh srpske pravoslavne crkve Porfirije poslao poruku da ne možemo biti sigurni kako se granice u budućnosti neće mijenjati.

Piše: Bogdan Bauk (Ljudski.ba)

U prirodi se sve vrti u krug. Prije Porfirija pričali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. U glavi Dodikove riječi upućene Vučiću:„Dobro došli na svoje!“

Nije se Vučić unezgodio, jer i sam tvrdi da Srbiju i RS ništa ne može podijeliti. Predizborna je, moraju se podizati tenzije, ali normalnom čovjeku mora proći neka jeza. Ne zbog jedinstva Srba, već zakona prirode u kojoj se sve vrti u krug. U glavi alarm da mnogi Dodika i Vučića smatraju lopovima. Pa se opet u glavi zavrti nastavak Balaševe balade: „Ispuzali su grabljivci, pa lažljivci, snalažljivci….“

Taman kad se čovjek ponadao da su sve pograbili, da snalažljivost ne može pomoći oni sa sobom povedu popove, a za njima kako pjesma kaže idu….

Živote, hoće li šta ka dobrome krenuti. S Istoka čini se slabo, sa Zapada još gore. Predsjednik Hrvatske se nameračio da opet pošalje vojsku u BiH. Bili bi to „mirovnjaci!?“ Čudno, jer prema Milanovićevom stavu oni bi trebali da štite Hrvate u BiH. Može li se vjerovati predsjedniku države članice EU koji negira genocid u Srebrenici.

S Istoka popovi, sa Zapada topovi….

Ne može čovjek da se ne naježi. Nisu toliki problem popovi, a ni topovi, Jeza je jer su i između uglavnom lopovi. Njima odgovaraju, i popovi, i topovi. Jeste da se malo posvađala stara raja, ali svi znaju da im neće biti dobro bez belaja.Sad su nam doveli Schmidta, a on se ljuti jer se ništa ne pita.

a pjesma se i dalje vrti: “Dogod je ovih frikova, Sa punom vrećom trikova. Ništa što vredi neće vredet. Zar stvarno nema načina, Pred najezdom prostačina”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.