“Volela je Srbiju kao svoju zemlju, cela nacija je u žalosti…” Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti kraljice Elizabete II..

Uncategorized

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti kraljice Elizabete II.

– U ime građana Republike Srbije i u svoje ime upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete II. Njeno Veličanstvo je svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima. Kraljica Elizabeta II se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije, čime je stekla ogromnu naklonost kako svojih podanika, tako i brojnih poštovalaca širom sveta. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije.

Kraljica Elizabeta
FOTO: SHUTTERSTOCK
Njen predani odnos prema dužnostima i brizi za naciju i državu, kao i posvećenost očuvanju najviših moralnih vrednosti i načela, postao je sinonim za period vladavine kraljice Elizabete II, koja je tokom decenija neumorno i dosledno radila na tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude zemlja blagostanja za sve. Bez obzira na brojne izazove i teškoće koje su obeležile decenije njene suverene vladavine, kraljica Elizabeta II je, ispod spoljašnje krhkosti, pokazivala snagu dostojnu najvećih vladara u istoriji. Još jednom izražavam duboko saučešće porodici NJenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam – navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Kraljica Elizabeta Druga (96) preminula je danas u Balmoralu u Škotskoj.

(Kurir.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.