MALA BEOGRAĐANKA “KUPILA” SARAJEVO: Mnogo ljubavi i poklon za par rečenica u pismenoj vježbi, malo nam treba za sreću i poštovanje

Uncategorized

Pismena vježba jedne male djevojčice rođene u Sarajevo, koja živi u Beogradu pokazala je neraskidivu vezu dva grada, ali i proizvele puno ljubavi među ljudima. Za svoj opis Sarajeva imala je razne ponude koje nije mogla zbog daljine prihvatiti, ali je na kraju dobila poklon.

Na svom Facebook profilu Milan Mišo Komarica podsjetio je na pismenu vježbu djevojčice koja je kćerka od njegovog brata.

– Prošlo je dvadesetak dana od postavljanja posta, dobivam poruku u inbox od jedne divne tete.Kaže da je pročitala Monikin sastav i da ju je toliko pogodilo i srećom obasjalo, da joj je kupila poklon, bojice za crtanje, blok i jos po nešto. Da je to sve ostavila kod Rake (KULTNI kafić u centru Sarajeva),koji drži Raukovic Davor ( inače moj dobar drug ), da to neko može dćci preuzeti i pokloniti Moniki. pojasnio je Komarica.

Monika je dječijom neposrednošću kupila mnoge sarajlije. Iako je u Sarajevu kratko živila na nju je izgleda ostavilo neizbrisiv trag. Napisala je da mnogo voli Sarajevo. Zna da je Kemal Monteno pjevao pjesmu Sarejevo ljiubavi moja. Zna da je poznato po olimpijadi i u njenoj glavi to je grad sa mnogo parkova.

 

– Neko je prosljedio s mog profila u Grupu “Moje Sarajevo, moja priča” i njen sastav je vidjelo, lajkalo,komentarisalo preko hiljadu ljudi.Ne mogu Vam opisati kakve sam divne komentare pročitao! Pozivali su je u goste, tražili da dože da se igra s njihovom djecom, nudili da je vode na ćevape, baklave, sladoled, sok (kako Monika nije u mogućnosti, ja sam se nudio da mene vode umjesto nje i na ćevape, baklave i ostale delicije, sve sem da im se igram s djecom. Malo sam prestario za to…., šaljivo je napisao komarica.

Monika je sada u Podacamai,uživa u ljepotama ljeta. Ponjiela je bojice i blok što je dobila na poklon..

– Danas sam je zvao, a ona,divna duša, pokazuje mi šta je nacrtala i kaže da se zahvalim onoj teti od koje je to dobila i da joj kažem da uživa slikajući prirodu i baku!!! Eto Amra, čula si poruku!!! Hvala ti i od mene! Pitaju me zasto ja toliko volim Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu? Pa evo, između ostalog i zbog ovoga!!! Vole Vas Vasi Komarci, od onog najmlađeg pa do najstarijeg!!!! – napisao je Milan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.