Veliki državnik i ljubavnik: Titu je 15 žena rodilo djecu!?

Uncategorized

Josip Broz Tito je možda jedna od najkontroverznijih ličnosti moderne jugoslovenske istorije. Bio je komunista, agent, vojnik, sekretar, političar i doživotni predsjednik SFRJ.

Njegov društveni život manje-više je poznat, ali je njegova druga strana – romantična – do danas ostala tajnovita. Ono što je pouzdano jeste da je volio žene, i svoje, a ponekad i tuđe. Ženio se četiri puta i imao veliki broj ljubavnica.

U knjizi „Ljubavi Josipa Broza” autora Filipa Radulovića piše da je čak 15 žena rodilo dijete Maršalu, prenosi objektiv.rs.

U ljubavne odnose Tito se upustio još kao dvadesetogodišnjak. U češkom gradiću Cenkovu 1912. zavolio je mladu Marušu Novakovu, ali istovremeno je bio u vezi i sa jednom mnogo starijom ženom.

FOTO: FOTO:
Iz prvog braka, sa Pelagijom Belousovom, dobio je sina Žarka, dok mu je partijska aktivistikinja Herta Has, s kojoj je imao burnu ljubavnu aferu, rodila sina Mišu Broza. To su jedina djeca koju je Tito za života priznao.

Sa Jovankom, koja mu je bila zvanična supruga sve do smrti, nije imao dece.

Iako su do kraja njegovog života ostali u formalnom braku, odnos između njih dvoje počeo je da se urušava još sedamdesetih godina i na kraju se sveo na to da ga ona poslednje tri-četiri godine njegovog života nije ni vidjela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.