Čavara: Schmidt prijeti hrvatskom narodu, a neko želi omogućiti da se BiH islamizira

Uncategorized

 

Predsjednik bh. entiteta Federacija BiH Marinko Čavara (HDZ BiH) mišljenja je da visoki predstavnik Christian Schmidt djeluje suprotno interesu hrvatskoga naroda te da je cilj trenutnih politika “islamizirati BiH”.

Čavara, lice sa američke crne liste, smatra da izborni proces nije ozbiljna stvar, odluka visokog predstavnika bi bila smiješna.

Predsjednik FBiH je mišljenja kako je Centralnu izbornu komisiju BiH politički organizirala SDA, te da CIK nametnutim izmjenama izbornog zakona može kažnjavati “koga god hoće”.

“S druge strane, podleći tolikom pritisku, od jedne rulje na cesti, to je apsurdno u smislu da neko želi pokazati da želi dobro BiH, a za to ima i mehanizama, a trebalo bi imati i snage kroz institucije, međutim apsolutno su pokazali da su se prestrašili, posebno visoki predstavnik Schmidt koji je opet umjesto da uradi što treba, poništi sve odluke koje su donosili visoki predstavnici, on opet prijeti hrvatskom narodu koji se najviše bori i za Dejton i za Washington”, kazao je Čavara za RTV HB.

Smatra Čavara i da neko želi omogućiti da se BiH “islamizira” što jasno pokazuju sve bošnjačke stranke”, kao i sve stranke koje su učestvovale na protestima ispred zgrade OHR-a.

“Toliko bijesa i mržnje iskazano prema hrvatskom narodu zato što želi da ima legitimne predstavnike”, zaključio je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.