Aleksandar Vučić napao Bakira Izetbegovićevića zbog “prebrojavanja”: Sve me ove izjave brinu, treba sačuvati mir!!!

Uncategorized

Aleksandar Vučić je ocijenio kako se “komplikuju stvari u BiH”, te je poručio da “želi sačuvati mir”.

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo na nedavnu izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji je govorio o “prebrojavanju”.

Aleksandar Vučić je ocijenio kako se “komplikuju stvari u BiH”, te je poručio da “želi sačuvati mir”.

– Moramo da razgovaramo sa Bošnjacima i dugoročno rješavamo probleme sa njima. Sve me ove izjave brinu – zaključio je Vucic.

– Podsjećamo, Bakir Izetbegović je prije nekoliko dana na skupu SDA u Hadžićima govorio o vojnoj snazi. “Prebrojali smo se – i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”, naveo je Bakir Izetbegović govoreći o slučaju “najgoreg scenarija”. Ova izjava izazvala je žestoke reakcije, a osude su stigle i iz Hrvatske. Američka ambasada je ocijenila kako se radi o o ratnohuškačkoj izjavi.

– Niti ima potrebe za “zgražavanjem”, niti je izjava “ratnohuškačka”. Naprotiv. Tvrdnja da ćemo uvijek biti spremni da sve učinimo kako bi sačuvali vlastitu državu, sigurnost i mir u njoj, naše je pravo i obaveza. Tu obavezu svakom građaninu BiH propisuje i Ustav – poručio je Bakir Izetbegović.

Piše Oslobođenje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.