HAJRIJA IZVUKLA PIŠTOLJ I PUCALA NA RAZBOJNIKA: SAKIB ISPRIČAO KAKO SU GA NA SPAVANJU NAPALI RAZBOJNICI

Uncategorized

Bh. javnost šokirana je događajem koji se već drugi put događa u porodici Memić.

Sakib i Hajrija Memić koji žive u mjestu Stijena kod Cazina nisu ni slutili da će biti sudionici drame uz koje su uspjeli spasiti se Hajrijinom hrabrošću.

RAZBOJNICI PRVO NAPALI SAKIBA

Prema verziji događaja koju priča Sakib, razbojnici su provalili u njihovu porodičnu kuću u trenutku dok se on nalazio na prvom a supruga drugom spratu.
Trojica, a postoji mogućnost i četvorica, razbojnika prosjeća se Sakib i pola pet ujutro provalili su u kuću a zatim ga napali na način da su ga tukli i razbili mu glavu.

Prema njegovom svjedočenju u medijima, zatekli su ga na spavanju i tukli deset minuta. Nastavili su palicama i pištoljem dok nije dobio udarac u glavu i izgubio svijest.

Ilustracija
Oni su mislili da su mene ubili, prisjeća se za Avaz.ba Sakib.
HAJRIJA IZVUKLA PIŠTOLJ

Kada su razbojnici mislili da su završili sa Sakibom uputili su se na drugi sprat prema Hajriji, koja je provodila vrijeme na gornjem spratu jer ne podnosi klimu.

Ne mrdaj, ubit ćemo te ! – kazali su razbojnici Hajriji dok su joj držali pištolj prislonjen na glavo. No, do preokreta i vjerovatno ključnog trenutka za spašavanje života dogodilo se kada je Hajrija uspjela izvući pištolj i ranila jednog razbojnika.

U kući je nastao haos, razbojnici su počeli da bježe vidjevši smjelost Hajrije za ono čemu se nisu nadali.

ŽIVE U STRAHU

Nakon cijelog slučaja oni, iako je ovo drugi put da se događa, žive u strahu. Imaju sinove u Švicarskoj koji su odmah po saznanju za ovaj događaj stigli u Bosnu i Hercegovinu.

Strahuju od povratka razbojnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.