Izetbegović: Mlade ljude i vojnike nadoknadit ćemo robotima

Uncategorized

 

Bakir Izetbegovic na stranačkom skupu održanom sinoć u Hadžićima je rekao da će “mlade ljude i vojnike nadoknaditi robotima”. Ta izjava izazvala je buru negativnih i ismijavajućih komentara na društvenim mrežama.

Na tom skupu, govorio je, između ostalog, o problemu iseljavanja.

– Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj mjeri nadoknaditi high tech tehnologijama i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati poduprijeti, prije svega dronovima, odnosno letećim robotima – kazao je Izetbegović.

Brojni su komentari na društvenim mrežama i, upravo nakon ovakvih izjava političara, sve češće možemo čuti rečenicu: “Odavde treba ići”.

 

“Nemoj da bi slučajno povećao plate, smanjio cijene pa da narod ne ide. Ali dobro obećao je 100.000 radnih mjesta, zaposlilo se i više, ali u inostranstvu. Bravo legendo, samo nastavi tako” jedan je od ironičnih komentara.

“Kako je krenulo i roboti će ganjati vize da bježe”, kaže još jedan korisnik društvenih mreža.

“Zamisli izjaviš ovo, odeš na kafu i ručak, završiš s poslom i dođeš kući, prilegneš i upališ TV, i vidiš da si ovo izjavio u Bosni i Hercegovini u izbornoj godini kada se boriš da budeš lider države. Gledaš ovo i ne pitaš se jesi li normalan”, razočarano će građanin BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.