HRVATSKI OBAVJEŠTAJAC PROZREO VUČIĆA! Pokrenuti mračni planovi iz Beograda: Smislio je kako poniziti Hrvatsku, malo je falilo do katastrofe

Uncategorized

Autor: Ivor KruljacPonedjeljak, 18. srpnja 2022. u 11:23

Odmah na početku napominjući kako sprski predsjednik Aleksandar Vučić ne može doći ni u privatni, ni bilo kakav (radni, državni, službeni) posjet Hrvatskoj bez dogovora i minsitasrtva vanjskih poslova i protokola oko kojeg se ne usuglasi hrvatska srpska policija te obavještajne službe SOA (hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencije ) i srpska BIA, bivši voditelj operacija SOA-e, Ante Letica, komentirao je Vučićev pokušaj privatnog posjećivanja Jasenovca za N1.

“Vučić je pokušao na jedan bahati, nepristojan, nekulturan način, neprimjeren diplomatskim uzusima i pravilima ući u Republiku Hrvatsku kao da ulazi u Niš. Njemu je zbog toga zabranjeno ući u Republiku Hrvatsku.

Vučiću nije zabranjeno položiti vijenca u Jasenovcu, što će i učiniti, ali mu je zabranjeno ući u Hrvatsku zbog načina na koji je htio ući ”, komentirao je Letica. Dodatno je pojasnio i diplomatske i sigurnosne protokole koji bi se morali ispoštovati prilikom Vučićevog mogućeg posjeta.

“Od onoga trenutka kad predsjednik jedne strane države, pa tako i predsjednik Vučić, uđe u Republiku Hrvatsku, sva nadležnost po pitanjima sigurnosti je u rukama hrvatskih službi i hrvatskog MUP-a. Način na koji je Vučić htio ući u Hrvatsku, s jednom bulumentom svojih novinara, sa svojim tjelesnim čuvarima, s televizijskim ekipama bez najave i bez odborenja je zapravo skandal i Hrvatska je napravila jedini mogući potez, a to je da mu se zabrani ulazak. On će doći na način i u vrijeme kad to Hrvatska odluči”, objasnio je Letica probleme s Vučićevom idejom.

Ne može Pupovac prenositi poruke
Upitan o Vučićevom obavještavanju predsjednika SDSS-a, Milorada Pupovca o svojim planovima, Letica je rekao kako ne zna koja je Pupovčeva uloga u cijeloj priči, te unatoč uvažavanju njegove pozicije kao člana vladajuće koalicije i saborskog zastupnika, kako Pupovac ne može prenositi poruke.

Letica nije znao ni je li SOA znala za posjet, ali kako bi sigurno obavijestila državni vrh da su imali takve informacije.

“Tjelesno osiguranje predsjednika Vučića je naoružano. Radi se o vrhunski spremnim specijalcima. Međutim, oni u RH nemamu nikakvih ovlasti niti da primjenjuju sredstva prisile niti da koriste vatreno oružje. Sigurno je da bi granična policija zapriječila ulaz dok ne dobije odobrenje hrvatske Vlade. Hrvatska vlada je napravila jedino ono što je mogla, a to je da zabrani jedan takav bahati, prepotentni i ponižavajući ulaz u Republiku Hrvatsku”, procijenio je Letica zaključivši kako bi se taj posjet teško dogodio bez ikakve najave.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.