Mladić, koji se ranije fotografisao na mezarju uz uvredljivu poruku, uputio izvinjenje i položio cvijeće

Uncategorized

Sandro Biokšić se polaganjem cvijeća na mezarje Hurije Dumpor izvinio za nedavni neprihvatljivi čin u Mostaru – popeo se na mezarje spomenute žene, taj prizor fotografisao te fotografiju objavio na društvenim mrežama uz poruku “Gazi po Balijama”.

Aner Gosto, unuk Hurije Dumpor, je danas objavio da je mladić položio cvijeće na mezarje te da je prihvatio njegovo izvinjenje, kao i izvinjenje njegovog oca Romea.
“Romeo i Sandro su danas sa buketom cvijeća i uz ponizno izvinjenje oskrnavljenom mezarju (grobu) moje nene Hurije pristupili lično kako bi se javno i još jednom izvinili prvenstveno neni Huriji, njenoj porodici i potomcima, ali i cijelom bošnjačkom, muslimanskom narodu Raštana i Bošnjacima generalno”, naveo je Gosto.

Istakao je da je izvinjenje prihvatio kao ljudski, normalan i moralan čin porodice Biokšić. Zahvalio se svima onima koji su mu dali podršku i koji su osudili skrnavljenje mezarja.
MOSTAR
Otac mladića koji je objavom sa mezara pozvao na “gaženje po balijama”: Ovo je slika društva u kojem se djeca odgajaju
Romeo Biokšić je ranije poručio da ga roditelji nisu odgajali da mrzi i dijeli ljudska bića te da je to prenio i na svoju djecu. Smatra da je spomenuti čin posljedica, kako je naveo, utjecaj nacionalističkih poruka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.