NAPETO UOČI SREBRENICE, SRBI DIGLI SVE NA NOGE! Neki u šoku zbog onog što vide na kolcima: Srpski načelnik ljut, ‘nema zemaljske pravde za ubijene Srbe’

Uncategorized

Bliži se obilježavanje genocida počinjenog nad Bošnjacima iz Srebrenice od strane pobunjenih Srba, a lokalne srpske vlasti su uz cestu prema memorijalnom kompleksu postavile velike slike osoba za koje tvrde da su Srbi stradali tijekom rata na području istočne Bosne.

Procjene su da je tijekom deset dana srpnja ubijeno više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka, a za posmrtnim ostacima njih oko tisuću i dalje se traga.

Zbog odgovornosti za počinjenje genocida u Srebrenci bivši politički i vojni vođe bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić osuđeni su na doživotni zatvor.

 

Komemoracija će se održati 11.srpnja, a lokalni mediji javljaju kako je postavljanje na stotine velikih fotografija na drvenim kolcima uz cestu od Potočara do Bratunaca, provokacija.

Načelnik te općine potvrdio je da je dao suglasnost za postavljanje fotografija, a da je inicijativa potekla od članova obitelji poginulih Srba.

“Prošlo je 30 godina, a nitko nije odgovarao za 3267 ubijenih Srba od kojih su gotovo polovica bili civili koji su ubijeni u svojim kućama i dvorištima. Na ovaj način želimo da ukažemo da za ubijene Srbe nema zemaljske pravde”, kazao je bratunački načelnik Srđan Rankić.

Kazao je da je ljutit jer nitko od predstavnika međunarodne zajednice ne dolazi u Bratunac kada se ondje organizira podsjećanje na srpske žrtve dok svi idu u Potočare 11. srpnja. Interpretacija načelnika Rankića je da se tog datuma u Srebrenici zapravo komemoriraju “poginuli vojnici” Armije BiH dok su na srpskoj strani, kako tvrdi, ginuli uglavnom civili.

U ponedjeljak će u Potočarima uz komemoraciju biti pokopani posmrtni ostaci 50 žrtava genocida što su ga u srpnju 1995. godine počinili pripadnici vojske i policije bosanskih Srba.

 

Autor:N.K

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.