UZDA SE U GLASOVE BOŠNJAKA: Vukanović negira genocid u Srebrenici, a sada je dobio i pojačanje s kokardom na glavi

Uncategorized

Kao što je nedavno i najavio, na skupu Za pravdu i red liste Nebojše Vukanovića u banjalučkom Metalu, za povjerenika Liste u Banjoj Luci imenovan je Milan Minja Savanović.

Milan Minja Savanović, po zanimanju je veterinar, ranije nije bio politički aktivan. Pobijedio je u svom naselju Kočićev Vijenac na nedavnim izborima za Savjete mjesnih zajednica u Banjaluci.

 

No, novo Vukanovićevo „pojačanje“ hvali se četničkom ikonografijom na društvenim mrežama, veliča ratnog zločinca Ratka Mladića, i baš kao i Vukanović negira genocid u Srebrenici.

Ovim se hvali na društvenim mrežama.

 

Podsjetimo, potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović pozvao je nedavno Vukanovića da skupa odu u Srebrenicu i odaju počast žrtvama genocida, ali je Vukanović taj poziv odbio kazavši da nema namjeru nigdje ići skupa s Mijatovićem.

Nakon Vukanovićeve izjave reagirao je direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

„Bujrum, dođi sam. Ja ću te dočekati i biti s tobom sve vrijeme. Ne smije te niko ni krivo pogledati“, poručio je Suljagić.

„Slobodna Bosna“ ranije je izvijestila kako poslanik u NSRS Nebojša Vukanoviće ne poštuje presude Haškog tribunala i negira genocid u Srebrenici, što je i sam nedavno priznao pred kamerema N1 televizije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.