BAJDEN KREĆE NA SRBE NA TRI FRONTA?

Uncategorized

Publicista i istoričar, prof. dr Srđa Trifković upozorio je da Srbija od nove administracije medijski projektovanog predsednika SAD Džoa Bajdena ne može očekivati ništa dobro.

– Entoni Blinken, za razliku od Henrija Kisindžera, je tvrdi ideolog liberalnog intervencionizma. On je devedesetih godina, dok je još bio u svojim tridesetim godinama, u svojstvu srednje rangiranog biroktrate bio aktivni saučesnik i veliki zagovornik američkih interevencija na Balkanu, pre svega u BiH 1993. i 1995, a potom i protiv Srbije na Kosovu i Metohiji 1999. godine. on je bio veliki zagovornik tokom rata u BiH da treba ukinuti embargo na isporuku oružja muslimanima i bombardovati Srbe – podsetio je prof. Trifković za Hepi televiziju.

Profesor je rekao da se Blinken rukovodi idejama Madlen Olbrajt, a one su (najprostije rečeno) – mešanje u poslove drugih država.

– To je čovek koji je počeo da gradi svoju karijeru zagovarajući antisrpske intervencije na Balkanu. Srbija od nove Bajdenove administracije ne može očekivati ništa dobro – rekao je Trifković i naglasio da bi ta administracija mogla insistirati na priznanju lažne države Kosovo i na raviziju Dejtona, a što bi značilo ukidanje Republike Srpske.

Trifković je dodao da se i pristalice Mila Đukanovića nadaju da će sa novom administracijom napraviti zakulisni marifetluk koji bi sprečio dolazak istinske alternative DPS-u na vlast.

izvor: (balkanspress.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)