VOJIN, MILJENIK DIJASPORE: Mijatovićevu kandidaturu za Predsjedništvo BiH želi…

Uncategorized

Bosanskohercegovačka udruženja u Švedskoj su se pismenim putem pismom obratila potpredsjedniku SDP -a Vojinu Mijatoviću iz kojeg je jasno da bi voljeli vidjeti njegovu kandidaturu za Predsjedništvo BiH iz RS -a. Bilo bi to prvi put od rata da se iz RS-a za najvišu državnu funkciju kandiduje Srbin koji s ponosom ističe da je Bosanac i Hercegovac.

Pismo iz Švedske prenosimo u cijelosti.

“Želimo kao prvo da Vam se zahvalimo na svim aktivnostima koje ste poduzeli, a u cilju mobilizacije bosansko-hercegovačke dijaspore pred naredne Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Vaši nastupi i aktivnosti, zajedno sa ostalim kolegama iz Pokreta za domovinu, na promociji građanske države Bosne i Hercegovine, rušenju tabua i zidova nerazumijevanja među ljudima i pravilnom informisanju naišli su na duboko razumijevanje naših građana u Kraljevini Švedskoj.

Mi građani Bosne i Hercegovine, koji živimo u Švedskoj sa zebnjom pratimo pokušaje secesije i prijetnji po suverenitet i teritorijalni integritet naše domovine. Danas smo više nego ubijeđeni da joj mir i prosperitet mogu donijeti samo oni političari koji je vole, imaju kvalifikacije da je vode u budućnost, te imaju vjerodostojan moralni i etički integritet.

S toga Vam se obraćamo sa podrškom Vašoj kandidaturi za predsjednika BiH iz reda srpskog naroda iz bh. entiteta RS.”

(NAP)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.