Odlične vijesti za sve ljude koji žive u Njemačkoj. Od juna dolazi do sljedećih promjena:

Uncategorized

Njemačka savezna vlada uvela je niz mjera koje imaju cilj da olakšaju ekonomski pritisak na stanovništvo. Jedna od mjera je ukidanje dijela poreza koji se plaćaju na gorivo.

Od nedjelje do kraja mjeseca avgusta, Njemačka će poresko opterećenje na litar premium benzina smanjiti za 35.2 eurocenti, a na litar dizela 16.7 eurocenti.

Porezna olakšica je donešena kako bi olakšala vozačima motornih vozila da se nose sa poskupljenjima. Ipak, benzinske pumpe same formiraju cijenu i nemaju obavezu da je umanje za iznos poreske olakšice.

U toku vikenda cijena benzina na njemačkim pumpama iznosila je 2, 129 eura po litri, a dizela 2,026 eura po litri. Ukoliko bi se poreska olakšica u potpunosti provela cijena benzina bi iznosila 1.78 eura po litru, a dizela 1,86 eura po litru, prenosi Suddeutsche Zeitung.

VELIKE PROMJENE U NJEMAČKOJ OD JUNA: Uvedeni novi propisi za trgovce – evo šta to znači
Njemačka će od 1. juna ove godine olakšati pravila za ulazak u zemlju koja su uvedena zbog koronavirusa.

Prema odluci Ministarstva zdravlja, za ulazak u Njemačku više neće biti potrebna potvrda o vakcinaciji, negativan test ili dokaz o prebolovanom covid-19,

“Mi ćemo suspendovati 3G pravilo o ulasku do kraja augusta,” rekao je ministar zdravlja Karl Lauterbach, prenosi Reuters.

Nova pravila tek treba da dobiju odluku vlade u srijedu. Također bi trebale biti priznate sve vakcine protiv covid-19 koje je odobrila Svjetska zdravstvena organizacija, čak i ako ih ne odobri Evropska unija, izvijestio je Funke.

Izvor: klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.