Nenad Čanak u programu N1 odbio da kaže Republika Srpska, ima drugi naziv …

Uncategorized

-Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine bez sumnje je u Pressingu optužio Rusiju da stoji iza cyber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regiji uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.

“Rusija stoji iza dojava o bombama”

-Dojave o bombama prvo u Srbiji, a potom u regiji i Bosni i Hercregovini je došla direktno iz Rusije jer ova država, kaže Čanak, putem cyber napada a ne tenkovima, kreće u divljaštvo i stvaranje straha.

“Kako mislite da se ne vidi veza kada je čitav region, čitava bivša Jugoslavija osim Slovenije, pošto je ona drugačija priča, sve ostalo je sistem spojenih posuda i ne može da se nešto desi na jednom mjestu, a da to ne da pozitivne ili negativne rezultate, nažalost obično negativne, i u drugim dijelovima regiona. Potpuno je jasno da je ovoga trenutka Rusiji Vladimira V. Putina potrebno da otvori nova žarišta i da napravi nove probleme”, izjavio je Čanak.

Također, ministra unutrašnjih poslova Srbije Vulina Čanak je okarakterizirao kao multilateralnog netalentovanog čovjeka čije riječi nemaju težinu.

“Putinova Rusija je ono što je bila Hilterova Nemačka pre 100 godine to je neprijatelj civilizacije”, kategorično je kazao Čanak.

Rusija radi sve s ciljem da se narodi na Balkanu međusobno “zakrve” kako bi se skrenula pažnja sa njihovih aktivnosti zla, objasnio je Čanak, i dodao da Vladimir Putina ne interesuje Balkan.
“Mi smo žetoni u pokeraškoj partiji sa Zapadom, pustit ću vam Balkan neću ga zapaliti, a vi ćete nam pustiti Krim i Donbas na miru”, dodao je Čanak.

Hoće li se na našem području desiti scene iz Donjecka i Donbasa, Čanak kaže:
“Mi imamo stratešku poziciju da ne graničimo sa Rusijom i ne mogu da dotjeraju tenkove to je razlog što smo relativno bezbjedni, ali to ne znači da nemamo dovoljno unutrašnje ruske agenture naročito u severoistočnoj BiH i u nekim dijelovima Srbije do te mjere da oni to te mjere mogu napraviti unutrašnje probleme”, .

Navigacija članaka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.