Mijatović o Dodikovim izjavama: Danas je još jednom pokazao svoje namjere, nakon izbora kreće u secesiju RS-a, a spriječiti ga može samo…

Uncategorized

Molim još jednom sve naše građane da se do 19.07. registruju u što većem broju i da zajednički pobjedimo, poručuje Mijatović

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, oglasio se na svom Facebook nalogu nakon posljednjih izjava člana Predsjedništva BiH Milorada Dodiko o “mirnom razlazu” u našoj državi.

Mijatović ističe kako će Dodik nakon oktobarskih izbora krenuti u secesiju ukoliko Pokret za državu ne bude imao dovoljan broj poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.

– I danas je Milorad Dodik jos jednom pokazao koje su mu namjere, još jednom je dokazao zašto je Pokret za državu najbitniji projekat za opstanak BiH. Ukoliko Pokret za državu ne bude imao 10-12 poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon oktobra, jasno je kao dan da Dodik kreće u secesiju, rekao je Mijatović.

On je iskoristio ovu priliku te još jednom pozvao naše ljude u inostranstvu da se registruju za glasanje i tako, kako kaže Mijatović, spriječe raspad Bosne i Hercegovine.

– Mjesecima radimo svaki dan da se što više naših ljudi u inostranstvu registruje i da pokušamo zajednički spasiti raspad BiH. Radimo sami bez ičije pomoći jer u drugom entitetu bitnije su neke druge borbe. Molim još jednom sve naše građane da se do 19.07. registruju u što većem broju i da zajednički pobjedimo, poručuje, između ostalog, potpredsjednik SDP-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)