ČOVIĆEV PORTAL LUDUJE: “Komšić se ne može kandidirati za člana Predsjedništva BiH jer ne može dokazati da je Hrvat!”

Uncategorized

“ABCportal” apelira na Hrvatski narodni sabor da podnese krivičnu prijavu protiv Komšića jer se lažno predstavlja kao Hrvat mada je ranije sam priznao da nije dobio hrvatski pasoš jer nije mogao dokazati da je Hrvat.

Mostarski “ABCportal”, blizak lideru HDZ-a Draganu Čoviću, piše kako je nedavna emisija HTV-a ‘Nedjeljom u 2’ urednika Aleksandra Stankovića otkrila “neke nove istine o nelegimnom članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću”.

Naime, gostujući u ovoj regionalno poznatoj emisiji Komšić je sam otkrio kako je tražio hrvatsko državljanstvo te kako nije mogao dokazati da je Hrvat pa mu je isto i odbijeno.

“Jednostavno nije mogao dokazati da se ikad izjasnio kao Hrvat kao što nisu mogli ni njegovi roditelji. Procedura za dobivanje državljanstva su vrlo jasne i Komšić ih nije mogao ispuniti”, piše mostarski portal i dodaje kako sve to sada baca potpuno drukčije svjetlo na ovog “političkog unitaristu i radikalca” jer je i više nego jasno i očigledno da Komšić ne može dokazati da je Hrvat te se ne bi mogao ni kandidirati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Mostarski portal piše da bi nevladina organizacija HNS, kao krovna organizacija Hrvata koja okuplja sve hrvatske stranke, trebala podnijeti krivičnu prijavu protiv Željka Komšića “jer bi se moglo dokazati da je učinio kazneno djelo lažnog predstavljanja i tako obezvrijedio institucije naše zemlje. K tomu, svakako treba svakodnevno raditi na tome da mu se ospori nova kandidatura a cijeli slučaj preko Hrvatskea da bi “slučaj Komšić mogao razotkriti sve prljave podvale kriminalnih političara koji ne prezaju pred zakonima ove zemlje. Jedan od njih je i Željko Komšić osoba, političar koji ne može dokazati da je Hrvat a na izbornim listama se upravo tako predstavlja”.

Na kraju teksta, mostarski portal poziva policjske agenije da se uključe i u ovaj slučaj vjerujući da će “vrlo brzo otkriti pravu istinu a ona je neupitna i glasi Željko Komšić nije Hrvat i ne može dokazati da jeste”!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.