‘Plenković je bio standardno bahat i nepromišljen, napravio je svinjariju, a danas laže!’

Uncategorized

Plenkoviću, nađi si bolju dvorsku ludu! Čovjek se zakačio za mene kao pijavica, uhvatio me kao udav oko vrata. Tko će reći ako neću ja nešto o neobičnom slučaju gospodina Zekanovića?, upitao je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović je na Pantovčaku održao konferenciju za medije na kojoj je komentirao ulazak Finske i Švedske u NATO; zahtjeve Turske, ali i aktualnosti oko Ustavnog suda. Ponovno je ‘opleo’ po ministru obrane Banožiću, premijeru Plenkoviću te saborskom zastupniku Zekanoviću.

 

Predsjednik je komentirao zahtjev Finske i Švedske za ulazak u NATO savez.

– To što Turska traži od Švedske je, po meni, previše, ali to je moje mišljenje. Zato danas NATO nije mogao donijeti odluku. Priču moramo širiti i trebamo širiti – je li itko razgovarao s Turskom? Je li se švedski kralj javio? Nije, jer kralj to ne radi. Je li se švedska premijerka javila turskom predsjedniku? Očito nije zbog groznih odnosa između tih zemalja. Pet do 12 Turci kažu ne, tu se ponovno ignorira – poručio je Milanović.

– Ja ne znam što će se iz toga izroditi, je li uopće moguće da Švedska zadovolji turske zahtjeve, pristane li Švedska na neke od tih zahtjeva više neće biti ista država. Njihova vjerodostojnost se raspada. Turska sigurno neće odustati bez da nešto dobije. Čuli ste, nakon nekoliko rundi ignoriranja poručili su da im narod ne dopušta da puste Švedsku u NATO – rekao je.

– To znači da će Turska skupo prodati svoj status u NATO-u. Kako se ponaša Hrvatska? Sve suprotno od toga. Turska traži direktno od Švedske i Finske stvari koje su joj važne, tu je kompliciran odnos Turske prema Rusiji, osobni odnosi Erdogana i Putina, pa trgovinska razmjena, činjenica da bi Rusija to smatrala indirektno kao neprijateljski čin. Sve je to jedan kolaž problema. Rat u Ukrajini se događa, on traje, daleko je od nas, mi imamo svoje probleme – rekao je Milanović.

– Ovo i nije dobro što se događa, ali opet je dobro da ljudima u Hrvatskoj koji ne vide što radi Plenković u privatnoj režiji, da shvate što se događa. Mi nismo protiv Švedske i Finske. Ne biti polusrednja, a mlatiti se s teškašima. To se sada događa. Švedska vanjska politika ima mišljenje o svemu, a sada smo došli do situacije da izvorna članica, koja nije demokracija, je dio sustava. S njima moraš raditi, a nitko im se nije obratio. To je pitanje turskog dostojanstva, da ih se tretira kao nas u BiH – rekao je.

Poručio je kako se Hrvate u BiH kao entitet “zatvara” te da Plenković “aktivno sudjeluje u tome”.

pogledaj ostatak ovde:https://www.24sata.hr/news/uzivo-izvanredna-konferencija-za-medije-zorana-milanovica-836352?fbclid=IwAR03Dp3ypW7vU_5WFXKFKsa7HnoWdvU2fNPF9LFd3s7olBVUwaXEwxncFO0

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)