NAPOKON UKINUTA OGRANIČENJA: Za Ulazak U Zemlju Od Ponedjeljka Više Ne Trebaju Potvrde

Uncategorized

Od ponedjeljka 16. maja 2022. Austrija ukida sva epidemiološka ograničenja za ulazak u zemlju, uvedena zbog pandemije koronavirusa, javilo je večeras austrijsko Ministarstvo zdravstva.

To konkretno znači ukidanje co,vid potvrda odnosno tzv. “3G” pravila-cijepljen, prebolio, svježe testiran. I to, bez obzira dolazite li iz EU / EEA ili trećih zemalja.

Dakle, prema odluci Ministarstva ulazak u Austriju bez ograničenja vrijedi za sve zemlje.

Kako s u nastavku izvještava, trenutačno se niti jedna zemlja svijeta ne nalazi na listi rizičnih područja s virusnim sojevima.

Ukoliko se neki od njih pojavi, postoji mogućnost da zemlje na brzinu ponovno uvedu testiranje, registraciju putnika, te obveznu karantenu.

Kako stoji u novoj Odluci, Ministarstvo zdravlja se je na taj korak odlučilo zbog znatno povoljnije epidemiološke slike u Austriji, nego proteklih tjedana i mjeseci.

“Napokon”, pišu austrijski mediji, navodeći kako turistički djelatnici više nemaju strpljenja čekati da se stranim turistima omogući slobodan ulazak u Austriju, bez ikakvih ograničenja.

Tim više što je cijeli niz zemalja članica Europske unije, pa tako i Hrvatska, to već učinio.

Za turističku Austriju, čiji je opseg ljetnog turizma znatno veći nego zimskog, iako mnogi to ne znaju misleći da su skijanje i zimski sportovi najunosniji za državni proračun, slobodan ulazak u ovu alpsku zemlju, posebno za Nijemce koji su austrijski najbrojniji i najvažniji gosti, od presudnog je značaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)