Bill Gates dobio koronu

Uncategorized

Bill Gates, koji je donirao milijune dolara za borbu protiv pandemije, pozitivan je na koronavirus, obznanio je u utorak na svojem Twitter profilu.

Gates je na Twitteru rekao da se nalazi u samoizolaciji s blagim simptomima te da je cijepljen i da je primio i booster dozu. Nije jasno je li ovo prvi put da je pozitivan na koronavirus.

Posljednjih mjeseci Gates, suosnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, usredotočio je svoje značajne resurse na pandemiju.

Prošli je tjedan objavio knjigu pod nazivom “Kako spriječiti sljedeću pandemiju” u kojoj objašnjava kako bi zemlje mogle poduzeti koordinirane napore da spriječe pandemije i eliminiraju sve respiratorne bolesti.

On je otvoreno govorio o tome kako bi globalne zdravstvene vlasti trebale odgovoriti na pandemiju i distribuirati cjepiva. Zaklada Bill & Melinda Gates priopćila je da je donirala milijune organizacijama uključujući Gavi i Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) za financiranje testiranja, liječenja i distribucije cjepiva.

Gates je u siječnju na Twitteru rekao i da bi se kada Omicron prođe kroz zemlju virus mogao liječiti više kao sezonska gripa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)