Trenutno važeća pravila u Austriji za vrijeme pandemije

Uncategorized

Od 16. aprila u Austriji je ponovno ublažen zahtjev za nošenjem maski – uz iznimke. FFP2 maska ​​mora se i dalje nositi u prehrambenim trgovinama kao što su supermarketi i trafike, kao i u “javnom prijevozu”. U osjetljivim područjima kao što su bolnice, također se primjenjuje 3G pravilo, “Covid potvrda” je produžena za one koji su dobili treću dozu. U nastavku je pregled pravila:

FFP2 obavezana

U bolnicama, domovima za starije i nemoćne,
U javnom prijevozu,
U osnovnoj maloprodaji (supermarketi, pošta, banke, drogerije, ljekarne itd.),
U taksijamu.
Opća obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru je ukinuta, ali se i dalje preporučuje nošenje maske. Nema potrebe za maskom u ostatku trgovina ili na događajima. Zahtjev za nošenjem maske ukinut je i u školama 25. aprila 2022. godine.

3G pravila i koncepti prevencije

Ukinut će se pravilo 3G u ​​noćnoj gastronomiji i na velikim događanjima. Međutim, 3G dokaz moraju pružiti posjetitelji i zaposlenici u bolnicama, domovima za umirovljenike i staračke osobe i sličnim okruženjima.

Koncepti prevencije su uvelike smanjeni, samo za događaje s 500 osoba izvan sektora skrbi i zdravstva ili više potrebno ih je izraditi i imenovati službenika za prevenciju.

“Covid potvrda” je produžena

Valjanost “Covid potvrde” produljuje se ovisno o statusu cijepljenja. Svatko ko je primio tri doze cjepiva ili može pokazati dokaze o dva cijepljenja plus oporavak, vrijedi dvanaest mjeseci umjesto prethodnih devet mjeseci.

Popuštena pravila karantene

Teški bolesnici mogu se testirati besplatno najranije deset dana nakon pojave simptoma (s negativnim PCR testom ili pozitivnim testom s Ct vrijednošću 30 ili više) ako su bez simptoma 48 sati.

Oni s blagim tijekom mogu se testirati besplatno nakon pet dana, pod uvjetom da su bez simptoma 48 sati i da je PCR test negativan ili je Ct vrijednost 30 ili više.

Također postoji mogućnost puštanja iz karantene bez testiranja. To se primjenjuje ako je osoba bila bez simptoma 48 sati i prihvatila “ograničenje prometa” još pet dana. Konkretno, to znači da moraju nositi masku kada su u kontaktu s drugima. Također im je zabranjen ulazak u zdravstvene ustanove, gastronomske objekte, fitness studije i velike događaje. Ako su navedena mjesta radna mjesta, još uvijek se mogu posjetiti – preduvjet je da se stalno nosi maska ​​FFP2.

Također je moguće besplatno testiranje od pet dana “ograničenja prometa”: za to je potreban negativan PCR test ili pozitivan test s vrijednošću Ct većom ili jednakom 30.

gpmaljevac.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.