NOVI ŠOKANTNI DETALJI: Hoće li utjecati na istragu smrti mladića iz Tešnja činjenica da su prijatelji sinovi policajaca?!

Uncategorized

Još se utvrđuju okolnosti tragedije koja je potresla Tešanj, a nakon što je mladić Almedin Dugalić (18) preminuo nakon proslave svog 18. rođendana.

Iako postoji nekoliko verzija uzroka smrti mladića, poput one da su mu prijatelji stavljali određene supstance u piće, obdukcijom koja je zakazana za danas bit će utvrđen uzrok smrti mladog Dugalića.

Kako je za “072info” izjavio Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK, Policijska uprava Tešanj obaviještena je kako je u Službu hitne pomoći dovezeno lice inicijala A.D. iz Tešnja, rođen 2004. godine u 4 sata.

– Imao je zdravstvene probleme koji su se komplicirali, a zbog kojih je proslijeđen u Opću bolnicu Tešanj. Nakon neuspješnih pokušaja reanimacije, konstatirana mu je smrt u 6.40 sati – kaže Fišek.

Ističe da su uviđaj na licu mjesta obavili sluzbenici PU Tešanj uz prisustvo i nadzor dežurne kantonalne tužiteljice.

-U toku dana bit će obavljena i obdukcija. Uzeti su i uzorci za potrebna vještačenja, a nakon čega će biti poznati uzrok smrti – naglašava Fišek za 072info.

Nije mogao potvrditi niti demantirati da li je dosadašnjim uviđajnim i operativnim radnjama ustanovljeno postoje li elementi krivičnog djela u ovom konkretnom slučaju.

Međutim, kako saznaje 072info, u vezu sa smrti mladića dovode se četiri osobe, odnosno prijatelji preminulog mladića.

Nezvanično saznajemo da su oni i ispitani u policiji, međutim, portparol Fišek nije mogao potvrditi da ima uhapšenih u ovom slučaju.

-Uhapšena su četiri prijatelja, dvojica su sinovi policajaca pa se sve zataškava. On je bio ranije mrtav, prije nego je dovezen u bolnicu. Dva prijatelja su pobjegla iz kuće kada su čuli da je preminuo – tvrdi izvor za 072info.

Podsjetimo, kako smo ranije objavili, Dugalić je bio povučen a njegovi prijatelji, navodno, su mu stavljali supstance u piće kako bi vidjeli njegovu reakciju na to. Međutim, od pretjerane doze supstanci koje su mu sipali u piće došlo je do srčanih komplikacija usljed čega je mladić i preminuo.

Ipak, zvanične okolnosti misteriozne smrti mladog Dugalića otkrit će obdukcija koja će biti obavljena danas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.