PRVO SE MALO HVALIO PA KRENUO KUKATI! Vučiću je ponovno teško: ‘Nema prijateljstva u međunarodnoj politici’

Uncategorized

Tijekom vojnog mitinga “Štit 2022” predsjednik Srbije Aleksandar Vučić da je Srbija čuvar mira i stabilnosti, da će Srbija to biti i dalje, ali i da Srbija više nikome neće biti kanta za udaranje.

Napomenuo je da će odluke donositi u skladu s interesima Srbije, u korist Srbije i u korist njenih građana.

U vezi s Kosovom i Metohijom Vučić vjeruje da Srbija ne može ništa dobro očekivati te je napomenuo da se praktično dijalog s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem i ne vodi. “Mnogi misle situaciju u Ukrajini nadomjestiti Kosovom. Ne možemo ništa dobro očekivati od situacije na Kosovu i Metohiji, jer mi i ne razgovaramo. Mi smo nekada imali dijalog, a sada ga s Kurtijem nemamo”, rekao je Vučić.

O priznanju Kosova
Od susreta s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom očekuje da barem dobije priliku da iznese stav Srbije. “Što se Kosova i Metohija tiče, situacija nije dobra, sve ide ka tome da Srbi odande budu otjerani i da nas se natjera da priznamo kosovsku nezavisnost”, dodao je Vučić.

Napomenuo je da je Srbija donijela i iznijela svoje zaključke o sukobu u Ukrajini i sankcijama Rusiji i da se ne želi obazirati na tvrdnje političara o tome hoće li uvesti sankcije Rusiji ili ne. O nagađanjima kada će i hoće li uvesti sankcije, kaže nije govorio ni američki senator Chris Murphy s kojim se Vučić susreo, već se govorilo o drugoj temi.

Pritisci na Beograd
“Takvu izjavu dobit ćete i od američke delegacije, a bilo je više od 20 ljudi na sastanku”, rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kako je u Srbiji glavna tema uvođenje sankcija Rusiji.

Vučić je rekao da će se o pritiscima da Beograd uvede sankcije Rusiji više govoriti 6. svibnja, ali i napomenuo da ima onih koji nemaju nikakvu odgovornost i zato s lakoćom govore o tom pitanju, jer ih ne interesira hoće li Srbija sutra imati što jesti i hoće li moći preživjeti. “Nema prijateljstva u međunarodnoj politici, vječni su samo interesi”, rekao je Vučić, prenosi RTS.

Autor:Dnevno.hr/A.F.Subota, 30. travnja 2022. u 20:09

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.