Pojašnjenje iz EUFOR-a: Kako naše prisustvo utiče na građane BiH

Uncategorized

 

Jedan od ciljeva EUFOR-a je da se svi građani Bosne i Hercegovine osjećaju sigurnije, rekao je glasnogovornik EUFOR-a Šenon

U serijalu od sedam videa Misija EUFOR-a Althea upoznavala je građane Bosne i Hercegovine sa protokolom i pojedinostima oko aktivnosti u našoj zemlji koja je probudila mnogo interesovanja.

Kako su naveli iz EUFOR-ove Misije Althea, u posljednjem videu su odgovorili na najčešće pitanje “Kako prisustvo EUFOR-a utiče na građane Bosne i Hercegovine?”.

– EUFOR izvodi svoje patrole tako da se građani minimalno ometaju. Međutim, postoji uticaj na sigurno i stabilno okruženje u zemlji, jer EUFOR nastoji da pruži podršku vlastima BiH. Jedan od ciljeva EUFOR-a je da se svi građani Bosne i Hercegovine osjećaju sigurnije – rekao je kapetan Simus Šenon (Seamus Shannon), glasnogovornik EUFOR-a.

Kako građani reagiraju na prisustvo EUFOR-a? Na videu objavljenom na Twitteru jedan sagovornik je kazao da se osjeća sigurnije zbog njihovog prisustva.

– Znam dobro za vas i drago mi je što ste ovdje. To mi daje sigurnost. Osjećam se sigurnije – kazao je sagovornik EUFOR-ovih vojnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)