Stolac nakon zemljotresa zbraja štetu, evo šta kaže direktor Doma zdravlja

Uncategorized

 

Direktor Doma zdravlja Stolac Kazimir Raguž obratio se večeras novinarima nakon snažnog zemljotresa koji je nešto iza 23 sata pogodio našu zemlju.

Epicentar je bio u blizini Stoca, pa je taj grad jedan od najteže pogođenih.Kako smo ranije objavili, jedna djevojka je nažalost preminula, nakon što je stijena pala na njenu kuću.

Raguž je kazao da, osim tog slučaja, nema teže povrijeđenih građana Stoca.

“Večeras oko 23 sata desio se potres jačeg intenziteta. U Dom zdravlja javilo se nekoliko povrijeđenih ljudi. Jedna osoba je bila teže povrijeđena i prevezli smo je u bolnicu u Mostar, a još nekoliko ljudi bilo je sa manjim povredama”, kazao je Raguž.

On nije iznio detalje o teže povrijeđenoj djevojci, ali su članovi njene porodice ranije potvrdili za Klix.ba da je ona, nažalost, preminula.

“Mi smo večeras ovdje došli sa četiri tima hitne, spremni smo da reagujemo ako bude još nešto potrebno. Ono što znamo sa terena jeste da ima manjih odrona, nekih manjih oštećenja fasada itd. Dalje će Civilna zaštita procijeniti stanje na terenu, da li treba nešto nekome pomoći”, naglasio je.

Kada je riječ o lakše povrijeđenim građanima, rekao je da se radi o ogrebotinama, iščašenjima zglobova itd, te da su svi otišli kućama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)