TELEVIZIJA “BN” OTKRIVA: Dragan Lukač rekao ministrima da je stanje oko Dodika MNOGO GORE nego mogu i pomisliti!?

Uncategorized

 

 

Kako saznaje BN televizija od izvora bliskih istrazi, Kovačević je stvarni vlasnik restorana “Kej” kod Laktaša, mjesta gdje Milorad Dodik dočekuje zvaničnike poput Orbana, Čovića ….a za koje se dugo smatralo da je u vlasništvu Dodikovog kuma Bude Stankovića.

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu uhapsili su 13. aprila 18 lica, među kojima je i Saša Kovačević, vlasnika firme CM trade iz Bijeljine, koji se dovodi u vezu sa ljudima iz vrha vlasti u Republici Srpskoj, piše BN.

Grupa kojoj je pripadao Kovačević “pala” je zahvaljujući podacima iz dešifrovanih prepiski putem aplikacija Sky i Anom, a terete se za pranje novca, trgovinu narkoticima i druga teška krivična djela..

Prvi put Saša Kovačević je predstasvljen u javnosti kao vlasnik kompanije CM trade, koji je zajedno 2018. godine sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović uručio ključeve stana porodici nestalog borca u Bijeljini.

Kako saznaje BN televizija od izvora bliskih istrazi, Kovačević je stvarni vlasnik restorana “Kej” kod Laktaša, mjesta gdje Milorad Dodik dočekuje zvaničnike poput Orbana, Čovića ….a za koje se dugo smatralo da je u vlasništvu Dodikovog kuma Bude Stankovića.

Prema tim izvorima, Kovačević i njegove firme CM trade i CM doo dovode se u vezu i sa pranjem novca preko firmi Prointer, Kaldera i Infinity group, za šta postoje dokazi.

Kovačević je zajedno sa još 17 lica uhapšen 13. aprila u akciji koju je vodilo Tužilaštvo BiH i tužiteljica Bojana Jolović, inače sestra Milana Jolovića – Legende i Mladen Furtula iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal i korupciju.

Zanimljivo je da je samo dan nakon hapšenja Kovačevića podignuta maksimalna bezbjednost oko predsjednika SNSD Milorada Dodika i njegove porodice, kao i da je grupa sa kojom je “pao” Kovačević, kako se ispostavilo, bila jedna, kako tvrde ti izvori, od najnaivnijih po pitanju korištenja aplikacija SKY i Anom.

Kako navode izvori iz bezbjednosnih struktura, ova organizovana grupa u potpunosti je vjerovala da im je komunikacija zaštićena, pa su razgovarali pod pravim imenima, dogovarali se o transportu narkotika i otvoreno razgovarali o krivičnim djelima.

Ostaje da se vidi da li je to stvarni razlog podizanja mjera bezbjednosti oko Dodika, koji se očigledno nije samo fotografisao sa Kovačevićem, kao i kako će Kovačević reagovati nakon što su mu predočene optužbe i dokazi za najteža kriminalna djela.

Da priča nije nimalo naivna, govori i podatak da su se pojedini ministri na sjednici Vlade interesovali šta se dešava oko Dodika i da im je ministar policije Dragan Lukač rekao “da je mnogo gore nego mogu i pomisliti”, piše BN.

Naši izvori tvrde, da je cijela priča oko povećanog stepena bezbjednosti oko Dodika i njegove porodice, upravo povezana sa pomenutim aplikacijama, koje su koristile organizovane kriminalne grupe.

BN podsjeća da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u sklopu akcije “Ira”, usmjerenu na razbijanje organizovane kriminalne grupe, koja se bavi krijumčarenjem narkotika i oružja uhapsili 18 osoba po nalogu Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH tada je saopšteno da su tokom istrage prikupljeni dokazi o povezanosti osumnjičenih sa pripadnicima grupa organizovanog kriminala koje djeluju u susjednim zemljama.

U okviru predmeta, ostvarena je značajna međunarodna saradnja Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama u zemljama regiona i EU, kao i strukturama Evropola i Eurojust.

Također, u saopštenju je tada navedeno da je hapšenje je uslijedilo nakon što je Tužilaštvo dobilo kriptovane Sky aplikacije, koje su koristili pripadnici organizovanih kriminalnih grupa na području BiH.

SB

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.