Procurio snimak: Penzionerima po 20 KM da idu na skup u Banju Luku

Uncategorized

 

Penzionerima u nekim gradovima Republike Srpske plaćano je po 20 KM da autobusima krenu organizovano na skup pod nazivom “Sloboda” koji je jučer održan u Banjoj Luci.

To potvrđuje snimak koji je objavljen na Facebooku, a koji pokazuje kako je vlast u RS-u “mamila” brojne građane da dođu na Trg Krajine i daju podršku vlasti i dignu glas protiv visokog predstavnika.

Mladić je pitao ko organizuje autobuse i ko može ići na što je dobio odgovor da se put ne plaća i da je plaćeno samo penzionerima po 20 KM za “sendvič”. Jedan od sagovornika mu je rekao da pita boračka udruženja da li će mu oni platiti.Iza skupa formalno je bila Boračka organizacija RS-a, no potpuno je jasno da je vladajući režim pružio logistiku i dao ideju za skup. To je potpuno jasno i na osnovu organizacije autobusa, promotivnog spota i poruka koje su poslane.

Nažalost, ovaj snimak pokazuje da su mnogi za 20 KM spremni dati podršku opasnoj politici koja podriva državu i Dejtonski mirovni sporazum te destabilizuje cijeli region.

To su prepoznali i opozicionari koji nisu željeli prisustvovati skupu uz poruku da se radi o stranačkom skupu s ciljem guranja narod zbog kockarske politike Milorada Dodika, Željke Cvijanović i ostale svite.

U Banjoj Luci se okupilo nekoliko hiljada građana, a na skupu su se čule i prijetnje smrću viskom predstavniku Christianu Schmidtu, a skandalozna pjesma se pjevala u društvu lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednice RS-a Željke Cvijanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)