Dugoročna prognoza: Evo kakvo se vrijeme prognozira za prvomajske praznike

Uncategorized

 

Djelimična stabilizacija moguća je od 23. do 29. aprila, dok će posljednji dani aprila i početak maja obilježiti nestabilno vrijeme uz povremene i slabe padavine

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini prognozira se promjenljivo oblačno vrijeme uz povremene slabe padavine, a nešto veće količine očekuju se sredinom sedmice.

Djelimična stabilizacija moguća je od 23. do 29. aprila, dok će posljednji dani aprila i početak maja obilježiti nestabilno vrijeme uz povremene i slabe padavine.

Do 22. aprila, u Bosni i Hercegovini očekivane vrijednosti temperatura zraka biće niže od prosječnih za ovo doba godine. Tokom najhladnijeg dijela dana, minimalne temperature zraka očekuju se od nula do pet stepeni Celzijusovih u Bosni, dok će u Hercegovini biti od četiri do devet. Danju u Bosni vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od osam do 13, u Hercegovini od 14 do 19 stepeni Celzijusovih.

U periodu od 23. aprila, do kraja prognoznog perioda, 3. maja, tokom jutra u Bosni prognozirane temperature zraka očekuju se od šest do 11, u Hercegovini od 10 do 15, maksimalne u Bosni od 19 do 24, u Hercegovini od 21 do 26 stepeni Celzijusovih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.