Bakir Izetbegović obilježio dvadesetu godišnjicu od prvog lažnog obećanja

Uncategorized

 

Lider SDA i nekrunisani kralj Bosnjaka, Bakir Izetbegović danas je obilježio jedan poseban jubilej. Radi se o dvadesetoj godišnjici od prvog lažnog obećanja koje je dao narodu u BiH. Sto hiljada radnih mjesta, zlatne kašike, revizija tužbe protiv Srbije samo su neka od lažnih obećanja koja su proslavila ovog političkog genija. Centralna proslava će se održati u prostorija SDA Sarajevo, a na njoj će prisustvovati i uzak krug bliskih kolega.

“Krenuli smo još 2002. godine sa jednim obećanje koje sam slagao. Vidio sam vrlo brzo da sam zbog toga stekao veliku popularnost i da to dobro prolazi kod našeg naroda. Svi vole da čuju da će sve biti dobro još kad spomenete sebe i SDA u pozitivnom kontekstu i šta ona sve može uraditi za građane uspjeh je zagarantovan. Ja sam to prvi skonto u našoj zemlji i evo me sad slavim dvadeset godina od prvog lažnog obećanja”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

Gospodin Izetbegović zahvalio je i svojim kolegama koji su sve ove godine bili uz njega.

“Zahvaljujem se svima koji su čvrsto stajali uz mene i nisu me izdali iako su znali da od tih mojih obećanja nema ništa. Davno smo se zakleli još na prvom kongresu da ćemo biti tu jedni za druge u dobru i zlu. Program proslave bi trebao početi rano ujutru defileom kroz grad u službenim vozilima i pratnju policije, a nastavit će se ovdje u prostorija SDA do kasno u noć. Zbog skučenosti prostora pozvao sam samo nekoliko stotina najodanijih suradnik i svoju porodicu tako da ćemo to sve proslaviti skromno jer je to u duhu tradicije Bošnjaka”, dodao je Izetbegović.

 

Tekst je satiričnog karaktera.

 

Izvor: satro.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.