Policija pronašla autora stranice ‘Hrvatske izdajice’ na čijem popisu je bio Milanović, Plenković…

Uncategorized

Policijska uprava virovitičko-podravska priopćila je da je dovršila kriminalističko istraživanje koje je započeto u prosincu 2021., a kada se u javnosti pojavila stranica “Hrvatske izdajice” na kojoj je objavljen popis javnih osoba s njihovim osobnim podacima.

Virovitička policija prijavila je 50-godišnjeg talijanskog državljanina kojeg sumnjiči da je izradio web stranicu “Hrvatske izdajice” na čijem popisu se nalaze premijer Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović i članovi stožera civilne zaštite s njihovim osobnim podacima.

Policijska uprava virovitičko-podravska priopćila je da je dovršila kriminalističko istraživanje koje je započeto u prosincu 2021., a kada se u javnosti pojavila stranica “Hrvatske izdajice” na kojoj je objavljen popis javnih osoba s njihovim osobnim podacima.

Policija dodaje da se 50-godišnji državljanin Italije s područja Primorsko-goranske županije, inače stranac na privremenom boravku u Hrvatskoj, sumnjiči za izradu web stranice i unošenje osobnih podataka osoba koje je prikupljao i obrađivao protivno zakonu.

Doktori oduševljeni: Jednostavan način da ublažite bol u zglobovima i kostima.Doktori oduševljeni: Jednostavan način da ublažite bol u zglobovima i kostima.

Linker
Tijekom kriminalističkog istraživanja, koje je provedeno u suradnji s policajcima PU primorsko-goranske, osumnjičenik je ispitan, a tijekom pretrage su mu oduzete elektroničke naprave, nadodala je PU virovitičko-podravska.

Stranica “Hrvatske izdajice” je osmišljena za vrijeme pandemije koronavirusa kao baza podataka u koju posjetitelji unose imena i podatke osoba za koje smatraju da ih treba linčovati. “Popisivače” se pozivalo putem društvenih mreža da, osim imena i kontakta “izdajica” objave njihove adrese stanovanja te identitete članova uže obitelji.

Na popisu “izdajica” našli su se premijer Andrej Plenković, predsjednik RH Zoran Milanović, članovi Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš, ravnateljica klinike “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te ministar unutarnjih poslova te voditelj stožera Davor Božinović, a koje su autori stranice i posjetitelji optužili za uspostavljanje zdravstvene diktature i propagiranje straha.

Na stranicama su objavljeni podaci ministra rada Josipa Aladrovića, znanstvenika Ivana Đikića, pulmologa Saše Sriće te liječnika Dobrice Rončevića, za kojeg se tvrdilo da “želi cijepiti što više odraslih i djece”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)