Kako zaista izgleda život Balkanskog gastarbajtera u Nemačkoj: “Ko na takvu i sličnu disciplinu NE ŽELI DA SE NAVIKNE, NEKA OSTANE OVDE”

Uncategorized

Svaki put kad pomislimo na rad u inostranstvu, pomislimo kako je tamo sve “med i mleko”, ali sudeći po ispovesti jednog našeg državljana, taj hleb ima sedam kora i da biste ga zaradili morate da se pošteno oznojite.

Neimenovani muškarac iz Srbije, koji je godinama u ovoj zemlji, otkrio je kako zapravo izgleda realnost i satnica kada ste zaposleni u nemačkoj fabrici. Kako je naveo tokom rada, on je imao tačnu satnicu kada se jede, kada odmara, kada se radi, te i kakava je procedura prilikom odlaska u toalet.

Pročitajte još
“Kad kažem da cenim romantiku, ovo mislim”: Zbog poklona za Osmi mart, o mladiću iz Srbije bruje društvene mreže
Lekari su je ismevali zbog gojaznosti, niko nije ni pomislio da u njoj raste rak: “Ignorisali su simptome, jedan mi je čak rekao da je blagoslov što ne jedem”
Anđeli niko ne veruje kada kaže čime se bavi: Za volanom, u štiklama, ostvaruje san o kojem maštaju mnogi dečaci
Njegovu ispovest, koju je preneo portal “Alo” , prenosimo vam u celosti.

“Sa nepunih 20 otišao sam kod roditelja u Nemačku. Po tadašnjem zakonu maloletan, a služio sam vojsku. Punoletstvo je bilo sa 21 godinu. Za par meseci sredim sve papire, i nađem posao iz oglasa.

Dotle sam malo radio na crno. Teško mi je bilo da ustanem u 04.30h, pa sam se navikao. Radi se od 06 sati.

Ako dođes u 05.50 – već je kasno – ne stigneš ništa, presvlačenje, kafa itd.

U 06.01 mašine zuje kao da je 10.00 sati.

08.55 – 09.00 peru se ruke.

09.00-09.10 doručak.

Vreme za doručak pada na teret poslodavca.

11.55 peru se ruke.

12.00-12.30 – ručak (tih pola sata odrađujemo).

Pročitajte još
“Sreo sam Mongolca koji priča srpski, video pijacu na kojoj ljude prodaju kao životinje “: Ivan iz Šida obilazi svet i ima dirljiv razlog za to
ŠTA JE, BRE OVO: Znamo za burek pljekavicu, ali da li ste čuli za “KOMPLET PICU?
Više od decenije je tražio svog biološkog oca: “Kad sam čuo šta je uradio, zahvaljivao sam bogu što se nikada nismo upoznali”
U toku rada nekada nema vremena ni vodu da piješ, a ako hoćeš u toalet zoveš brigadira da te zameni (nije ograničeno koliko puta).

Ko na takvu i sličnu disciplinu ne želi da se navikne, neka ostane ovde. Uslovi rada su ekstra, ista temperatura i leti i zimi. Prekovremeni se plaća i par dana pre se najavi i nije obavezan, samo ono iz ugovora.

Kad se radi – radi se, a kad odeš kući – niko te u vezi posla ne uznemirava. napisao je on u svojoj ispovesti pre tri godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.