Oglasio se bivši predsjednik Ukrajine: Ima poruku za Zelenskog

Uncategorized

VIKTOR JANUKOVIČ je nekada bio ukrajinski predsjednik. Danas se nalazi u Rusiji i poručuje Zelenskom da zaustavi krvoproliće.

“Znam da imate mnogo savjetnika, ali vi ste osobno dužni zaustaviti krvoproliće i postići mirovni sporazum. To od vas očekuju Ukrajina, Donbas i Rusija. Ukrajinski narod i zapadni partneri Kijeva bili bi zahvalni na takvom koraku”, piše u Janukovičevom apelu Zelenskom, koji prenose ruske RIA Novosti.

“Vjerojatno sanjate da ćete postati heroj”
“Želim se obratiti Vladimiru Zelenskom na predsjednički, pa čak i pomalo očinski način.

Vladimire Aleksandroviču, vjerojatno sanjate da ćete postati pravi heroj!

Ali herojstvo nije nešto s čime se treba razmetati, ne radi se tu o borbi do posljednjeg Ukrajinca. Herojstvo se krije u požrtvovnosti, u pobjedi nad vlastitim ponosom i ambicijama radi spašavanja ljudskih života”, piše Janukovič.

S dubokom boli doživljavam ovo što se sada događa u mojoj domovini i duboko suosjećam s patnjom koju je moj narod prisiljen trpjeti. U svakoj tragediji postoji trenutak kada ona može biti zaustavljena.

Od svog prvog dana obećali ste da ćete zaustaviti rat u Ukrajini i zato vas je podržala cijela Ukrajina. Mogli biste postati predsjednik svijeta, ali to se, nažalost, nije dogodilo”, zaključio je Janukovič.

Putin želi Janukoviča na čelu Ukrajine?
Podsjetimo, prije par dana BBC je prenio vijest da Rusija želi za novog čelnika Ukrajine postaviti bivšeg ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča, svrgnutog tijekom velikih protuvladinih prosvjeda od 2013. do 2014. godine.

Kremlj možda priprema medijsku operaciju ili kampanju za vraćanje Janukoviča u Ukrajinu, a moguće je da objavi i njegovo obraćanje ukrajinskom narodu, piše portal, a prenosi BBC.

Objavila je to Ukrajinska pravda navodeći kako je riječ o informacijama koje su dobili od ukrajinskih obavještajnih službi.

Prema informacijama Pravde, Janukovič je sada u Minsku. U Rusiju je pobjegao 2014.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.