ŽENA ISKRENO: DRAGA SVEKRVO, VRAĆAM TI SINA – NE ŽELIM MUŠKARCA ZALJUBLJENOG U SVOJU MAJKU

Uncategorized

Business photo created by freepik – www.freepik.com
Dok sam gledala druge djevojke koje su pronašle ljubav svog života i koje su se hvalile prstenom na ruci, sanjala sam da i ja jednog dana upoznam muškarca koji će me voljeti i sa kojim ću moći imati srećnu porodicu.

Sanjala sam kako ćemo jednog dana kupiti vikendicu na moru koju ćemo urediti onako kako mi želimo i gdje ćemo moći uživati u romantičnim zalascima sunca. Kada sam upoznala svog muža, a vašeg sina, divila sam se načinu na koji se ponaša prema vama.

Govorila sam sebi kako ste vi žena koja je dobro odgojila svog sina i naučila ga da poštuje žene i da se prema njima ponaša brižno. Već sam počela da sanjarim kako ću sa njim imati sinove koji će isto tako poštovati žene i biti brižni prema njima.

Foto: pixabay.com
Želim da ti se zahvalim što si mi jednog dana otvorila oči i pokazala mi da je on zaista brižan i nježan, ali samo za jednu ženu, a ta žena nisam ja. Naučili ste ga da zadovoljava sve vaše potrebe, da vam donese ljekove, hranu, da vam pomogne oko kućnih poslova i slično.

Govorili ste mi da treba da me bude sramota što zahtjevam od svog muža da me vodi na ljetovanje i ostavi svoju majku samu nekoliko dana. Bez obzira da li je vani padao snijeg, kiša ili bjesnila oluja uvijek je bio spreman otići na kraj svijeta za vas, što za mene nikada ne bi učinio.

Koliko je samo puta ustao u pola noći i došao do vas jer ste bili uznemireni. Shvatila sam da ovo nikada neće prestati jer on svoju majku voli potpuno i neizmjerno. Vi ste jedina žena u njegovom životu i tako će ostati zauvijek.

Foto: pxfuel.com
Ponekad mi je bila potrebna samo njegova podrška, da me zagrli, poljubi i kaže da će sve biti u redu, ali je nisam dobila. Nikada. Možda zato što je više vremena provodio kod vas umjesto sa mnom. Pokušala sam razgovarati sa njim na miran način, bez svađe i galame, ali sam shvatila da će njegova pažnja uvijek biti usmjerena na vas i da nikada neće biti u potpunosti posvećen meni i našoj porodici.

Ne želim muškarca koji je zaljubljen u svoju majku, bez obzira koliko dobar on bio. Meni treba običan čovjek koji ponekad zaboravi da iznese smeće, koji se ponekad našali na moj račun, ali koji me neizmjerno voli.

Želim muškarca koji će u potpunosti biti moj i ja njegova i sa kojim ću imati ljubav o kojoj sam sanjala. Hvala ti što si mi pomogla da shvatim sve to i napustila vašeg sina. Hvala vam što ste mi pomogli da upoznam drugog muškarca, onog kakvog sam željela i sa kojim imam predivnog dječaka koje ću odgajati tako da poštuje svoju ženu kada odraste.

Ne krivim ni vas ni vašeg sina. Život sa njim mi je bio dobra lekcija i iskustvo koje neću zaboraviti. Drago mi je što sam ga upoznala, ali mi je još draže što sam vam ga vratila. Pokazao mi je kakvog čovjeka ne želim pored sebe. Pozdravite svog sina, vjerujem da je tu pored vas. Želim mu svu sreću ovog svijeta jer vjerujem da je zaslužuje, svi je zalužujemo.

Izvor: infpult.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.