KAOS NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA I AUTOCESTAMA: Hrvatu iz Njemačke za 680 km trebalo 19 sati

Uncategorized

Putnici koji su iz Njemačke u petak putovali u Hrvatsku i BiH imali su velike prometne zastoje na autocestama i gužvu na graničnim prijelazima. Jedan od njih je i Lj. Š. iz Münchena (podatci poznati redakciji). Više od četiri sata je čekao na graničnom prijelazu Bregana.

 

-Ne pamtim kad sam ovoliko dugo čekao na graničnom prijelazu. U petak oko 18 sati sam krenuo iz Münchena. Putujem za BiH i do Banja Luke mi je trebalo 19 sati a inače mi treba 7 do 8 sati. Znači za 680 kilometara mi je trebalo 19 sati i još nisam stigao na odredište a još imam 60 kilometara za koje će mi trebati još vjerojatno 2 sata jer je gužva i radovi na putu. Ovo je ludnica – rekao je u subotu u 13 sati Lj.Š. za Fenix-magazin.de.

Zastoji na graničnim prijelazima

O zastojima na graničnim prijelazima i pojačanom prometu na autocestama u subotu je izvijestio i Hrvatski autoklub (HAK)

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti te u priobalju, ponegdje se vozi uz povremene zastoje i u kolonama, čeka se na većini graničnih prijelaza, kao i u trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.

Vozačima iz HAK-a savjetuju da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče dolazi do stvaranja mjestimičnih usporenih kolona vozila u pokretu uz povremene kratkotrajne zastoje.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Republike Slovenije kolona je duga oko šest kilometara, a povremeno se vozila zaustavljaju kod tunela Frukov Krč i kod čvora Krapina, kod naplatnih postaja Zaprešić u smjeru Zagreba kolona je duga oko dva kilometra.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac kolona osobnih i teretnih vozila kod GP Bajakovo duga je oko tri kilometra.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, stvorila se kolona duga oko tri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon. Kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko šest kilometara, kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra.

Na Riječkoj obilaznici i A7: kod čvora Matulji u smjeru Istre/Opatije kolona je duga oko kilometra, između čvora Križišće i tunela Burlica kolona je duga oko tri kilometra.

Na Krčkom mostu kolona vozila duga je oko četiri kilometra.

U pomorskom prometu sve linije plove redovito, ali zbog povećane gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

Na graničnim prijelazima čeka se od pola sata do dva sata.

Na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom Županja/Orašje, Maljevac/Velika Kladuša, Čepikuće/Trebinja čeka se sat i pol na ulaz u Hrvatsku, a najduže na izlaz na prijelazima Maljevac i Čepikuće- sat i pol.

Na prijelazu s Mađarskom Goričan II/Letenje II na ulaz se čeka pola sata, a isto toliko i na izlaz.

Na prijelazu sa Slovenijom najduže se čeka na izlaz na prijelazu Macelj/Gruškovje- četiri sata, a na ulaz u Hrvatsku najduže se čeka na prijelazu Rupa- dva sata. Na ostalim prijelazima sa Slovenijom na izlaz se čeka pola sata.

Iz Srbije se na ulaz u Hrvatsku, na prijelazu Bajakovo/Batrovci čeka dva sata, a na izlaz četiri sata. Na prijelazima Tovarnik/Šid, Ilok/Bačka Palanka na ulaz se čeka do pola sata, a na izlaz na Tovarniku sat i pol, a na Iloku do pola sata.

Fenix-magazin/M.Dokoza/Hina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)