Najpoznatiji RUSKI PSIHOLOG zna kako da ostanete ZDRAVI u glavi

Uncategorized

Najpoznatiji RUSKI PSIHOLOG zna kako da ostanete ZDRAVI u glavi.

Mihail Labkovski je najpoznatiji ruski psiholog kojeg poštuju i cene širom sveta, a on je otkrio 6 pravila po kojima živi da bi održao zdravu psihu.

“Ovih 6 pravila po kojima živim uspostavio sam tokom trideset godina rada sa pacijentima, ali i rada na sebi. Kao i mnogi psiholozi dosta sam se preispitivao, analizirao, dok nisam došao do ovog metoda, zvanog “Labkovski metod”.

Shvatio sam da se teskobne i neurotične osobe lako mogu razlikovati od osoba sa zdravom psihom. Mnogi će reći da osoba sa sasvim zdravom psihom danas ne postoji. Ali uveravam vas da postoje, i da ako se pridržavate ovih 6 pravila života možete i vi imati sasvim zdravu psihu.

6 pravila života po Mihailu Labkovskom:

Radi samo ono što želiš
Ne radi ono što ne želiš
Odmah razgovaraj o onome što ne voliš
Ne odgovaraj na pitanja dok te ne pitaju
Odgovori samo na pitanje. Ne obrazlaži.
Kad se svađate ili raspravljate, pričajte samo o sebi i svojim osećanjima.
Neurotičnim osobama ova pravila izgledaju nerealno, nezamislivo. A neko sasvim prirodno živi po ovim pravilima. A znate ko je to? Mirni, nezavisni ljudi sa visokim stepenom samopoštovanja, stablnom psihom i velikim osećajem ljubavi prema sebi.

Neurotici se stvaraju u detinjstvu. Na primer: roditelji kažu da im je dete uplašeno i da se povlači u sebe. Međutim, roditelji kod kuće stalno galame pa dete stalno živi u strahu i postaje depresivno. Što vremenom dovodi do ozbiljnih problema… Sve počinje u porodici.

Ako se i sami odrasli u jednoj takvoj porodici koja je od vas stvorila neurotika, morate da prekinete taj začarani krug. Razbijte stereotipe, ne razmišljajte o svom detinjstvu i šteti koju su vam roditelji naneli.

Okrenite se svojim željama i potrebama. Slušajte sebe i šta vi želite.

Mojih šest pravila će pomoći svakom ko želi da reši neki problem. Počevši od banalnih problema tipa: “da li prvo da doručkujem ili popijem kafu”, pa do ozbiljnih odluka koje menjaju život. Samo se zapitajte “Šta ja želim?”, i nikad nemojte da radite ono što ne želite. Uvek čvrsto stanite iz svojih stavova jer su to VAŠI stavovi”, zaključuje doktor.

Preuzeto sa: https://www.kurir.rs/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.