Austrijski kancelar Kurz: „19.svibnja počinje borba povratka normalnosti“

Uncategorized

U Austriji je danas u proteklih 24 sata zabilježeno „samo“ 476 novozaraženih. To je prvi puta nakon sredine rujna prošle godine da je u ovoj alpskoj zemlji manje od 500 COVID-19 oboljelih u jednom danu. Tada ih je bilo 382. Najviše novozaraženih od nedjelje na ponedjeljak bilo je Gornjoj Austriji (104), Beču (96) i štajerskoj (89).

 

U proteklih 24 sata od koronavirusa je umrlo 6 osoba i sada Austrija od početka pandemije do danas bilježi ukupno 10.480 korona preminulih. Trenutačno je hospitalizirano 904 osoba, uključujući 293 u jedinicama intenzivne njege. Od jučer na danas provedeno je 34.079 PCR korona testova od čega je njih 1,4 bilo pozitivno

Od početka pandemije do ponedjeljka u Austriji je zabilježeno ukupno 637.573 oboljelih od koronavirusa i 617.307 ozdravljenih.

Ono što budi veliki optimizam za predstojeće „otključavanje“ Austrije za dva dana je ne samo razantan pad broja novozaraženih u ovoj alpskoj zemlji nego i vidan pad vrijednosti sedmodnevne incidencije koja trenutačno iznosi 63,78 zaraza na 100.000 stanovnika.

U srijedu, 19. svibnja, u Austriji se „otključavaju“ sva područja, od ugostiteljstva i turizma odnosno hotelijerstva do kulture i sporta, a obvezna „ulaznica“ za navedena područja je „zelena potvrda“ o cijepljenju, ozdravljenju ili „svježi“ korona test.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz je danas na konferenciji za medije održanoj s pokrajinskom čelnicom Donje Austrije Johannom Mikl Leitner rekao kako je „19. svibanj, start borbe povratka normalnosti“. Oboje su izrazili veliko zadovoljstvo „otvaranjem“ turizma i ugostiteljstva u zemlji koje će, kako su uvjereni, značajno doprinijeti bržem oporavku od koronakrize „na koljena“ bačenog gospodarstva.

Fenix-magazin/IM/Snježana Herek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.