LJEKARI SAVJETUJU KAKO DA SNIZITE KRVNI PRITISAK BEZ LIJEKOVA: Narodni preparat od 2 sastojka čini čuda za samo 7 dana

Uncategorized

Domaći lijekovi za visok pritisak, i ljekari ih preporučuju!

Povišen krvni pritisak je jedan od vodećih uzročnika kardiovaskularnih bolesti a koje često imaju fatalan ishod. Ukoliko se ne reguliše blagovremeno, može biti veoma opasan.

Ljekari hipetenzivnim pacijentima prepisuju terapiju, ali ako niste u prilici ili iz nekog razloga ne smijete da uzimate lijekove, postoje prirodni načini da ga snizite. Sve što vam je potrebno nalazi se u vašem frižideru.

Više vode

Opasnost od visokog krvnog pritiska je što može izazvati vrlo opasne bolesti poput moždanog udara i srčanog udara. Da se ne bi izložili riziku, hipertenzivnim pacijentima se toplo preporučuje da unose puno tečnosti. Međutim, nije sva voda od koristi. Da bi stabilizovali krvni pritisak, ljekari savjetuju uzimanje kokosove vode koja savršeno vlaži tijelo i pomaže kod hipertenzije. Dnevno je dovoljno 8-9 čaša. Kokosova voda se ne preporuičuje osobama koje pate od dijabetesa, jer sadrži puno šećera.

Celer

Štapići celera su takođe korisni, uzimajte ih uz vodu ili grickajte u toku dana. Ova povrćka je odlična i za razrjeđivanje krvi.

Smuti od banane

Starijim ljudima ljekari savjetuju da jedu banane. Ovo voće je odličan izvor kalijuma, smjanjuje natrijum u tijelu i ublažava simptome povišenog pritiska.

Najbolje je napraviti mliječni šejk od banane: u blenderu usitniti 1 bananu i sipati čašu mlijeka. Prednost ovog “lijeka” je što možete da se pije svakodnevno.

Limunov sok

Još jedan jednostavan način za snizite krvni pritisak jeste limunov sok. Cijeđeni sok od limuna pomiješajte sa toplom vodom i pijete na prazan stomak, bez dodatog šećera. Eventualno možete da ga zasladite medom.

Sjeme lubenice

Sjeme lubenice jedno je od najefikasnijih sredstava za povišen krvni pritisak. Kukurbocitrin koji sadrže pomaže u širenju krvnih sudova i kapilara. Pored toga, odličan je profilaktički lijek protiv artritisa i bolesti bubrega. Za snažniji efekat pomiješajte sjeme lubenice sa makom.

Recepti za provjeren lijek

Da biste pripremili smjesu, uzmite 3 kašike sjemena lubenice i istu količinu maka. Sameljite ih u fini prah. Smjesu čuvajte u dobro zatvorenoj posudi u frižideru. Uzimati ujutru na prazan stomak i uveče prije obroka. Tretman bi trebalo da traje nedelju dana.

Možete i da skuhate 2 kašike osušenih i usitnjenih semena lubenice. Čaj neka odstoji 40-50 minuta, a zatim ga procijedite. Uzimajte četiri kašike “lijeka” četiri puta dnevno.

(mondo.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.