Almedin Ajanović: Američki policajac s bosanskim srcem

Uncategorized

Nakon spašavanja dvojice ljudi, Ajanović se vratio svom policijskom poslu i učestvovao u evakuaciji stanovništva

Policajac u američkoj saveznoj državi Džordžiji Almedin Ajanović ovih dana je u centru pažnje američkih, ali i bosanskih medija i javnosti, zbog herojskog čina u kojem je tokom velikog požara spasio inžinjera i konduktera iz voza u plamenu.

Iako u tim momentima nije ni bio na dužnosti, zbog velikog nevremena stavio se na raspolaganje pretpostavljenima, odmah po dobivanju obavještenja da je voz iskočio iz šina i eksplodirao, najprije automobilom, a potom i pješice, potrčao ka mjestu nesreće. Nakon spašavanja dvojice ljudi, Ajanović se vratio svom policijskom poslu i učestvovao u evakuaciji stanovništva, jer je zbog hemikalija prevoženih u vozu, nakon njegovog prevrtanja, Lilburnu prijetila i veća katastrofa.

Almedin Ajanović rođen je 4. juna 1990. godine u Rogatici, a od 1992. je živio u Goraždu. Školovanje započeto u ovom gradu od 2000. je nastavio u SAD, gdje je završio fakultet kriminalistike i, prema uzoru na oca Husu, počeo raditi kao policajac. Oženjen je Cazinjankom Maidom, s kojom ima dvoje djece – Kerima i Emina.

avaz.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.