Do septembra BioNTech očekuje rezultate ispitivanja vakcine za bebe

Uncategorized

BioNTech očekuje rezultate, do septembra, testne COVID vakcina koje je razvio s Pfizerom na bebama starim šest mjeseci, rekao je za njemački magazin Spiegel, direktor kompanije, prenosi Al Jazeera.

“U julu bi prvi rezultati mogli biti dostupni za djecu od pet do 12 godina, u septembru za mlađu djecu”, rekao je izvršni direktor BioNTecha Ugur Sahin za Spiegel. Dodao je da je za procjenu podataka potrebno oko četiri do šest sedmica.

Ako sve bude u redu, čim se podaci ocijene, moći ćemo predati zahtjev za odobrenje vakcine za svu djecu u odgovarajućoj dobnoj skupini u različitim zemljama “, rekao je.

BioNTech i Pfizer zatražili su ovog mjeseca od američkih regulatora da odobre hitnu upotrebu njihove vakcine za adolescente starosti od 12 do 15 godina.

Sapiena je citirao Spiegel rekavši da je kompanija “u završnoj fazi prije podnošenja” evropskim regulatorima za djecu od 12 godina i više.

Suđenje objavljeno krajem marta pokazalo je da je COVID-19 vakcina kompanije sigurno, djelotvorna i daje snažne odgovore na antitijela kod adolescenata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.